2020-06-02 08:29:23• hírek • Bede Emőke

Ismét gyűjtik az e-hulladékot Szatmárnémetiben

Képünk illusztráció. Forrás pexels.com
Képünk illusztráció. Forrás pexels.com

Kallódik a padláson egy régi tévé? Esetleg a nagyi rég nem használt porszívója is csak foglalja a helyet? Ha már nem őrizgetné tovább őket, hanem szívesen megszabadulna tőlük, akkor ne az szemétkonténerbe vagy amellé dobja, hanem juttassa el egy gyűjtőpontra.

Az Környezetvédelem Világnapja alkalmából a romániai RoRec Egyesület több mint 20 romániai megyében szervez kampányt, melynek célja, hogy tudatosítsa a lakosságban az ilyen jellegű hulladékok újrahasznosításának fontosságát. Ennek apropóján az ország nagyobb városaiban, köztük Szatmárnémetiben is gyűjtőakciót szerveznek, melynek során úgy magánszemélyektől, mint cégektől elszállítják a már feleslegessé vált elektronikai hulladékot. Mindazok, akik szeretnének élni e lehetőséggel, tárcsázzák a 0800.444.800-as telefonszámot, vagy regisztrálják kérésüket a colecteaza.ro oldalon.


A kampány 1. és 15. közötti időszakában ingyenesen szállítják el az elektronikai hulladékokat, de június 6-án városszerte több gyűjtőpontot is felállítanak. Az említett napon a Május 14-ben lakók a Vasile Lucaciu Általános Iskolában adhatják a elromlott vagy megunt készülékeiket, de az egykori 10-es Számú, jelenleg Rákóczi Ferenc Általános Iskola, a Mircea Eliade és a Ion Creanga mellett is gyűjtik majd az e-hulladékot.


S hogy miért érdemes leadni a megunt kacatokat a környezettudatosságon kívül? Mert akár nyerni is lehet. Ez alkalommal 10 turmixgépet, 2 vasalót és 1 mikrohullámú sütőt sorsolnak ki mindazok között, akik részt vettek az akcióban. A sorshúzásra június 16-án kerül sor a Depozitelor 23-as szám alatt, a e-hulladék gyűjtő központban. További információkért érdemes felkeresni a colecteaza.ro oldalt.


A RoRec Egyesület által indított kampány partnere a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: